Dirk-Jan van Horssen over gesekst sperma

Dirk-Jan van Horssen over gesekst sperma

 Gesekst sperma, kan het al?

Sinds dit jaar is er een Franse ki-organisatie die gesekst bokkensperma aanbiedt. De techniek is er, ook bokkensperma kan gesorteerd worden op sekse, maar werkt het al in de praktijk? Op 29 september is meer bekend  over praktijkproeven met gesekst sperma in Nederland. Dirk-Jan van Horssen van Goat Improvement Company zal vertellen over zijn bevindingen.

Over Dirk-Jan van Horssen (salesmanager voor Goat Improvement Company (GIC))

Dirk-Jan van Horssen heeft de bachelor HAS dier- en veehouderij afgerond en is afgestudeerd middels het traject topklas ondernemen. Na de HAS is Van Horssen gaan werken voor Topigs Norsvin als manager voor de KI-stations van Topigs Norsvin in Noord Nederland.
Momenteel werkt hij als salesmanager voor Goat Improvement Company (GIC), waar hij ook oprichter en gedeeltelijk eigenaar van is. Voor deze baan reist Van Horssen veel om handel te zoeken en te verkopen. Met GIC willen de oprichters met vers bloed en een sterk en uniek fokprogramma geitenboeren in Nederland ondersteunen met hun fokkerij. Op dit moment werkt GIC op 3 continenten samen met 19 melkgeitenhouders.