Gerrit Koop over kiemgetal; voedingsgerelateerde factoren

Gerrit Koop over kiemgetal; voedingsgerelateerde factoren

Wat bepaalt de hoogte van het kiemgetal?

Een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit Utrecht in samenwerking met Wageningen Bioveterinary Research, toonde aan dat er voeding-gerelateerde risicofactoren bestaan voor een hoog kiemgetal op bedrijfsniveau. Waardoor worden de verschillen in kiemgetal tussen geiten en tussen bedrijven veroorzaakt? We horen er meer over op Melken voor Morgen Geitenhouderij.

Over Dr. Gerrit Koop (universitair docent bij de Universiteit Utrecht)

Gerrit Koop promoveerde op uiergezondheid bij melkgeiten in 2012 en is sindsdien als universitair docent verbonden aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Hij doet onderzoek naar uiergezondheid en melkkwaliteit bij verschillende diersoorten, waaronder geiten, is het hoofd van het team ‘herkauwers’ en geeft les aan studenten diergeneeskunde op het gebied van onder meer kleine herkauwers en epidemiologie. Hij is getrouwd, vader van 3 kinderen en woont in Utrecht.