Op 5 oktober 2023 vindt de vierde editie van Melken voor Morgen Geitenhouderij plaats bij melkgeitenhouderij Papen-Olbach in Vragender, Gelderland. De stal waar het evenement plaatsvindt is bijzonder, omdat geiten op verschillende leefniveaus lopen. Dit wordt gecreëerd door plateaus die als een soort berg in de stal zijn geplaatst. De nieuwe vloer is gericht op het verminderen van ammoniak in de geitenstal, terwijl een hoog niveau van dierenwelzijn behouden blijft. Tijdens de studiedag zal de familie Papen uitleggen waarom zij voor zo’n unieke leefomgeving hebben gekozen.

Verschillende sprekers zullen tijdens het evenement ingaan op verschillende aspecten van de geitenhouderij. Zo komen we meer te weten over dierenwelzijn met betrekking tot de leefomgeving van de geit, is er aandacht voor ammoniakreductie en komen duurzaamheid en energie aan bod.

Als abonnee van het Vakblad Geitenhouderij kunt u het evenement bijwonen tegen een sterk gereduceerd tarief van €29,- (excl. BTW) in plaats van €129,- (excl. BTW). Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Het evenement wordt georganiseerd door het Vakblad Geitenhouderij en mede mogelijk gemaakt door SAC Milking, Agrifirm, Geitenbelang en Sieplo.